Szelfiverseny a kulturális sokszínűség jegyében

Különbözőként és mégis egyenrangúan a világban

A pályázatra egy szelfi vagy egy legfeljebb 10 másodperces videó beküldésével lehet nevezni, mely kifejezi a különböző népek, etnikumok, kultúrák sokszínűségét és abbéli vágyát, hogy békében és boldogságban éljenek egymással.  Kérjük, hogy a szelfit vagy videót a MIGHELP Kultúrák Háza e-mail címére küldjék (mighelp.kulturakhaza@gmail.com), feltüntetve a pályázó nevét és származási országát is.

Beküldési határidő: 2017. augusztus 30.

A világ hangja: török népzene

A Dünyanın İzindeki Sesler török népzenei formáció koncertje

Két fiatal török barangol a világban, jártában-keltében az utcákon zenél és felvételeket rögzít…

A zene, különböző kultúrák és népek randevúja 2017. augusztus 18-án, pénteken este 6 órakor a Magyar utca 44-ben (1053 Budapest). A MIGHELP Kultúrák Háza rendezésében megvalósuló koncert.

Filmvetítés: Tartózkodási engedély (Permesso di Soggiorno)

A MIGHELP egyesület Kultúrák Háza filmklubja ismét jelentkezik!

2017. augusztus 17-én este 6 óra 30 perckor a Tartózkodási engedély (Permesso di Soggiorno) című olasz drámát vetítjük (rendezte Mohammed Hammoussi / 2012 / olasz nyelv / magyar felirat). A vetítés helyszíne: Kultúrák Háza, 1053 Budapest, Magyar utca 44.

A Tartózkodási engedély című film egy bevándorló történetét tárja elénk, aki azon kívül, hogy munkaadója kihasználja, számos megpróbáltatáson megy keresztül, miközben idegenrendészeti státuszának megállapítására vár Olaszországban. Mindemellett a film bemutatja a hétköznapi emberek kedvességét és nagylelkűségét is, mellyel a hányattatott sorsú férfi felé fordulnak.

Fotópályázat: augusztus 15-re módosul a benyújtási határidő

Bő egy hónappal ezelőtt a MIGHELP egyesület Kultúrák háza projektjének keretein belül meghirdettük első fotópályázatunkat. A pályázati határidő azonban módosult, így 2017. augusztus 15-ig várjuk a pályaműveket az info@mighelp.hu e-mail címre. A versenyzők legfeljebb öt fényképet nyújthatnak be, a témák a következők közül kerülhetnek ki: különböző népek, országok, tájak, kultúrák találkozása, migráció a világban és idehaza.

A pályázat nyertese 60 000 forintot vihet haza. A második és harmadik helyezett fotós nyereménye 40 000 forint.

Fotópályázat: A világ mozgásban

Indul a MIGHELP egyesület fotópályázata a Kultúrák Háza szervezésében!!!

Bevándorlók, menekültek és magyarok egyaránt pályázhatnak legfeljebb öt fénykép beküldésével. A következő témákban várunk fotókat: különböző népek, országok, tájak, kultúrák találkozása, migráció a világban és idehaza.

A pályázat nyertese 60 000 forintot vihet haza. A második és harmadik helyezett fotós nyereménye 40 000 forint.

Beküldési határidő: 2017. július 15.
Részletekért küldjön e-mailt az info@mighelp.hu e-mail címre!

aktuális tanfolyamok

Magyarul… Fusce et mauris nisl. Nunc diam metus, consectetur cursus laoreet finibus, gravida quis nibh. Mauris faucibus felis a elit sodales finibus. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Phasellus eu est ut sapien mollis pharetra sed non ipsum. Maecenas mattis metus venenatis, mattis mauris eget, volutpat risus. Nullam varius, est quis vulputate faucibus, sapien sapien blandit dui, ut venenatis metus enim sit amet risus. Vivamus sed mollis est, quis molestie enim. In accumsan nunc neque, non tincidunt velit tincidunt non. Suspendisse sed imperdiet lectus, ut laoreet mi. Aliquam fringilla vitae mi eu vehicula. Pellentesque vulputate, augue et semper aliquet, libero leo imperdiet ligula, eu gravida nulla augue non turpis. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Proin id dolor sit amet nisl ornare egestas ac et urna. Suspendisse sit amet efficitur dui, at varius elit.

Sikeresen zárult a “Munka és integráció-számítástechnikai képzések migránsoknak”című projektünk!

A Migráns Segítség Egyesület, a MigHelp, partnerével, a ControllTraining Kft.-vel sikeresen befejezte a 10 hónapos alapfokú, valamint haladó számítógép-kezelési ismeretek képzésekből álló projektjét az Európai Integrációs Alap finanszírozásában. A migránsok két képzés közül választhattak: az akkreditált, alapfokú 7 hónapos ECDL-tanfolyam (196 órában) kezdők számára, az Avicenna College-ban és egy haladó szintű 6 hónapos web-programozás tanfolyam a már alapszintű számítógép-kezelési ismeretekkel rendelkező migránsok számára (210 órában), a McDaniel College-ban.

A projekt 2013 novemberében kezdődött és 2014 augusztus 31.-én fejeződött be. munka_es_integracio_419x296

Összesen 30 migráns vett részt a két képzésen. Az ECDL-tanfolyam 7 modulból (mint például IT-Biztonság, Adatkezelés) állt, a haladó tanfolyam részvevői pedig többek között a PHP-ről,MySQL-ről és egyéb web-programozásról tanulhattak állt.

Összesen 23 diák fejezték be sikeresen a tanfolyamot illetve tette le a vizsgákat. Tizenkét résztvevő kapott a European Computer Driving Licence bizonyítványt, a többiek a ControllTrainingtől kaptak bizonyítványt.

Augusztus 28-án sikeresen zajlott le a projekt-záró rendezvényünk, több, mint 100 résztvevővel. Ez az esemény egyben a bizonyítványosztó ünnepség is volt, mely során a diákok megkapták a bizonyítványaikat és elmondták a tanfolyamokkal kapcsolatos tapasztalataikat a többi előadó mellett, akik a Mighelpet és a két főiskolát (Avicenna, McDaniel) képviselték.

A MigHelp köszönetet szeretne mondani a támogatásért barátainknak és támogatóinknak és külön köszönet illeti az Európai Integrációs Alapot azért, hogy segíti a migránsok a magyar társadalomba való integrációját.

több fotó a Mighelp több fotó a Mighelp Facebook-albumában.

James Peter, Dir of MigHelp

James Peter, Dir of MigHelp

mcdan.2014.b

mcdan.2014.c